Bugun...



ADANA VALİSİ KÖŞGER: “AOSB YÜZ AKIMIZDIR”

AOSB 50. YILINI FARK YARATAN PROJELERLE TAÇLANDIRIYOR

facebook-paylas
Tarih: 11-12-2023 17:27

ADANA VALİSİ KÖŞGER:  “AOSB YÜZ AKIMIZDIR”

AOSB 50. YILINI  FARK YARATAN PROJELERLE TAÇLANDIRIYOR 

ADANA VALİSİ KÖŞGER:  “AOSB YÜZ AKIMIZDIR” 

AOSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜTCÜ: 

“ÜLKEMİZİN KALKINMASINDAKİ SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

 “HİZMET ÇITAMIZI HER GEÇEN GÜN DAHA YÜKSEK NOKTALARA TAŞIMA AZMİNDEYİZ” 

 

“5 YILDA 12 MİLYAR TL YATIRIM PLANLIYORUZ” 

 

 

Türk Sanayisinin Güneydeki Üssü konumuyla kent, bölge ve ülke ekonomisine değer katan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 50. Yılını TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla kutladı. 

 

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar, Mehmet Tosmur, Denetim Kurulu Üyeleri Mustafa Fidan ve Ergin Turan, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, kent protokolü ve seçkin bir davetli grubunun katıldığı törenin açılış konuşmasını Başkan Bekir Sütcü yaptı. 

 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkan Yardımcısı Bekir Sütcü, sözlerine başlarken geçmişten günümüze bölgeye hizmet verenleri yad ederek, “Bölgemizin kuruluşundan bugüne kadar bugünlere ulaşmamız için yoğun mesai harcayan, müteşebbis heyet başkanı olan değerli Valilerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Onları minnet ve şükranla yad ediyor, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, ebediyette intikal edenlere de Allahtan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

HİLAL AKSÖZ’E VEFA 

Başkan Sütcü, “Burada bir kişiyi de özellikle anmak istiyorum. Sanayicilerin abisi ve duayeni, OSB’mizin gelişmesinde çok ciddi emekleri bulunan ve ebediyete intikal etmiş olan Hilal Atilla AKSÖZ abimizi ayrıca yad etmek için konuşmama kısa bir ara verip kendisinin röportajını müsaadenizle izletmek istiyorum” diyerek, bölgenin gelişiminde büyük emekleri bulunan ve zor yıllarda dernek kurup sanayicinin sesinin duyurulmasını sağlayan merhum sanayici Hilal Aksöz’ün, vefatından önce çekilen belgeselde yer alan röportajına yer verdi. O yıllardaki mücadeleyi anlatan Aksöz’ün ifadeleri salonda duygu dolu anlar yaşattı. 

 

NEREDEN NEREYE? 

Bölgenin 50 yılda geldiği aşamayı anlatan, kilometre taşlarına vurgu yapan, AOSB’nin bugün geldiği aşamayı rakamlarla dile getiren Başkan Sütcü, “ 25 milyon metrekarelik alanda, 566 parselde yüzde 100 doluluk oranıyla, 26’sı yabancı sermayeli 500 işletmesi, 45.000 istihdamı, yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracatı, 5 milyar dolardan fazla ticaret hacmi, İSO İlk 500'de 16, İSO İkinci 500'de 16 ve TİM 1000'deki 16 firması, 13 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, hastanesi, meslek yüksek okulu, teknik koleji, üniversite-sanayi işbirliğine ışık tutan yapısı, Ar-Ge yarışmaları ve girişimciliğe önem veren bakışı, dünya standartlarında altyapı hizmetleri, örnek ve uzun vadeli çözümler geliştiren projeleri ile hamdolsun bugün geldiği noktada örnek gösterilen sanayi bölgelerinden biri olmayı başarmıştır” dedi. 

 

TÜKETİM Organize Sanayi Bölgesinin hacmini tüketim verileriyle de vurgulayan AOSB Başkanı Sütcü, hem Adana’da hem Türkiye’de yüksek ölçekli tüketimlere sahip olduklarını belirterek, “ Adana’da kullanılan; elektriğin %22’lik, doğalgazın %40’lık, suyun ise %23’lük kısmı OSB’miz tarafından tüketilmektedir. OSB’ler arasında kıyaslandığında ise; elektriğin % 4, doğalgazın % 5, suyun ise % 7’lik kısmı OSB’mize aittir. Dolayısıyla OSB’miz bu ihtiyaçları karşılayabilecek büyük ölçekli modern ve teknolojik tesisler ve altyapılarla donatılmış sanayi bölgelerinden birisidir” ifadelerine yer verdi. 

 

KATMA DEĞERLİ YATIRIMLAR 

AOSB Başkanı Sütcü, bölgede faaliyet gösteren, üretim ve istihdamıyla ülke ekonomisine değer katan sanayicilerinin ihtiyaç ve taleplerine yönelik yenilikçi adımlar atarken birbirinden farklı projelerimizle hizmet yelpazemizi genişlettiklerini, Adana’ya katma değerli yatırımlar kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu kapsamda, Yeşil OSB, AOSB Akademi, Enerji A.Ş, Beton Santrali hizmetleri, Finansal Kaynaklara Ulaşım hizmetleri, Proje Destek hizmetleri, AR-GE ve Tasarım Merkezi faaliyetleri, istihdam hizmetleri, üniversite-sanayi iş birlikleri, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar fark oluşturan hizmetler yanında Kadın Sanayiciler Platformu ve Genç Sanayiciler Kurulu ile fark yaratıyor ve sanayicilerimizi geleceğe hazırlıyoruz.” 

 

ÇEVRE DOSTU UYGULAMALAR

 Ülkemizin en önemli meselelerinden biri olan cari açığı azaltmak, milli ekonomimizi güçlendirmek için sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar, çağdaş ve günün ihtiyaçlarını yansıtan projelerle hizmet çıtamızı her geçen gün daha yüksek noktalara taşıma azmindeyiz” diyen Başkan Sütcü, şunları kaydetti:

 

 “Adana’mıza büyük ölçekli yeni yatırımların kazandırılması için sanayici ve OSB Yönetimi olarak bizlere düşen görevlerin farkındayız. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde OSB olarak yapacağımız bazı projeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Adana’mızın ve sanayicilerimizin yatırım alanları ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket ederek bölgemizin genişlemesine yönelik faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Bu kapsamda 6 milyon metrekarelik 3. Genişleme Alanında arazi satın alma işlemleri neredeyse tamamlanmış olup, 2024 yılı içinde altyapı çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz. Söz konusu alanda 3 milyon metrekarelik alanın ön tahsisinin yapıldığını belirtmek isterim.” 

 

GENİŞLEME FAALİYETLERİ

 Başkan Sütcü, genişleme faaliyetleri konusunda da bilgi vererek, “Bu kapsamda bölgemizin batısında bulunan 35 milyon metrekarelik alana ilişkin yer seçimi çalışmalarında sona yaklaşılmış olup, 2024 yılı içinde yer seçiminin kesinleşeceğini umuyoruz. Söz konusu alanın OSB alanı olarak tanımlanması ile birlikte 50 milyon metrekarelik alanı aşkın OSB alanımız olacaktır. Bu büyüklük ile Türkiye’de en büyük alana sahip birinci OSB olmayı hedefliyoruz. Hali hazırda 1 milyon metrekarelik AOSB 4. İlave Alanı’nda altyapı çalışmaları sona gelinmiş olup, 2024 Ocak ayı içinde altyapılarımızın tamamlıyoruz” bilgisini paylaştı. 

 

ÖRNEK TESİS 

Başkan Sütcü, Atıksu Arıtma Tesisinin atığı olan arıtma çamurunun kurutma-yakma yöntemleri ile küle çevrilmesi, elektrik veya buhar elde edilmesi amacıyla (Yatırım bedeli 15 Milyon USD olan) Çamur Yakma Tesisi kuracaklarını, söz konusu yatırım ile döngüsel ekonomi ve karbon nötr uygulamalarına örnek bir tesis kazandırılacaklarını bildirdi. 

 

Sütcü, “Mevcut Atıksu Arıtma Tesisine ilave olarak (Yatırım bedeli 45 Milyon USD olan) 80.000 m3 kapasiteli yeni bir tesis yapılması planladığımız projeler arasındadır. Söz konusu işin proje çalışmalarına başlanmış olup, 2026 yılının sonuna kadar birinci etabı hizmete almayı hedefliyoruz” dedi. 

 

KADIN İSTİHDAMINA KATKI VE PROJELER 

Kadın istihdamına katkı sunmayı hedefledikleri modern tasarımı ile dikkat çeken AOSB Anaokulu Projesinin protokolünün Vali Yavuz Selim Köşger beyin huzurunda imzaladıklarını ve 2024 yılı Ocak ayı içinde yapımına başlayıp 9 ay içinde hizmete geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Sütcü, şöyle konuştu: 

 

“Akıllı OSB yönetim merkezi ve veri merkezi olarak planladığımız (Yatırım bedeli 2.5 milyon USD) İtfaiye ve Afet Koordinasyon Merkezi projesine 2024 yılının ilk çeyreğinde başlayıp, 1 yıl içinde hizmete açacağız. 

 

Sağlık Merkezimizin yanında ticari alanlardan oluşan ve özellikle yatırımcılar ve misafirlerine üst düzey hizmet edecek restoranların bulunduğu (Yatırım bedeli 3.5 milyon USD olan) Green AVM Projemize 2024 yılının ilk yarısında başlayıp, 2025 yılında hizmete sunacağız. 

 

Yeni yapılan köprülü kavşak noktasında (Yatırım bedeli 8 milyon USD olan) AOSB Akaryakıt İstasyonu, Otel & İş Merkezi Projemize 2025 yılında başlayıp, 2026 yılında tamamlayarak hizmete açacağız. 

 

Dünya Bankası desteği ile 2024 yılında OSB’mizin sağlık koruma bantlarına (Yatırım bedeli 5 milyon USD olan) yaklaşık 10 MW (GES) yatırımını gerçekleştirerek Karbon Nötr olma yolunda adımlarımızı hızlandıracağız.” 

 

SOSYAL KONUT 

Başkan Sütcü, bir diğer önemli projelerinin de konut ihtiyacını karşılamaya yönelik olduğunu belirterek, “Bildiğiniz üzere OSB’miz Adana’nın 30 km dışındadır. Günlük 45.000 kişinin taşınması birçok açıdan sorunlara neden olmaktadır. Bu konuya kalıcı çözüm üretmek ve OSB’mizi bir anlamda uydu kent haline getirmek amacıyla şuandaki genişleme alanımızda yaklaşık 400.000 metrekarelik alan, çalışanların ve sanayicilerin konut ihtiyacını karşılamak için ayrılmıştır. Bu alanda başlangıçta 500 dairelik sosyal tesis alanı oluşturacağımızı belirtmek isterim” dedi.

 

5 YILDA 12 MİLYAR TL YATIRIM PLANI 

 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, anlattığı projelerle birlikte önümüzdeki beş yıl içinde OSB Yönetimi olarak yaklaşık 12 Milyar TL yatırım planı hazırladıklarını, söz konusu projeleri OSB’ye kazandırarak Avrupa’da örnek gösterilen sanayi bölgelerinden biri olmayı hedeflediklerini ifade etti. 

 

Sütcü, AOSB olarak önceliklerini ise şöyle açıkladı: 

- Bilimin ışığında ve istişare kültürü ile yol haritamızı oluşturmayı, 

- Sadece sanayileşmeye değil, yerküreyi koruyarak üretmeyi, 

- Tek başına büyümeyi değil birlikte büyümeyi, 

- Bilgiyi saklamayı değil, bilgiyi paylaşmayı, 

- Dünyaya kapalı olmayı değil, dünyaya açık olmayı, 

- Kurum ve Kuruluşlar ile çekişmeyi değil, paydaş olmayı, 

- Önce sermayeyi değil, emeğe saygı göstermeyi, 

- Zorlaştırmayı değil, kolaylaştırmayı, 

- Sadece sanayi bölgesi olmayı değil, ekosistem kurmayı, 

- Hesap verilebilir, şeffaf, katılımcılık kültürünü geliştirmeyi, 

- Yarattığımız üretim ve istihdam kapasitesiyle insanların yaşamlarını zenginleştiren ve sosyal refaha katkıda bulunan OSB mantığıyla kentimize ve ülkemize örnek olmayı, Çok önemsediğimizi belirtmek isterim. 

 

Başkan Sütcü, konuşmasını, “Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizin 50. yılını ve Cumhuriyetimizin gurur dolu 100. yılını birlikte kutlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Son olarak OSB’mizi geliştirmek için yoğun çaba gösteren yönetim kurulu üyelerimize, denetim kurulu üyelerimize, Bölge Müdürümüze, Bölge Müdürlüğü personelimize ve her türlü zorluğa rağmen üreterek değer oluşturan siz değerli sanayicilerimize teşekkür ederek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleriyle tamamladı. 

 

VALİ KÖŞGER: AOSB YÜZ AKIMIZDIR 

Adana Valizi Yavuz Selim Köşger ise AOSB'nin Türk sanayileşmesinin öncü şehri Adana'nın yüz akı olduğunu söyledi. Bölgenin Adana'nın layık olduğu yere taşınmasında çok önemli destekleri olduğunu belirten Köşger, "AOSB, Adana'nın sanayisinin, kentin gelişmesinin ve tabii ülkemizin kalkınmasının önemli dinamolarından birisi olmuş, Türkiye'deki OSB'ler içerisinde de örnek bir yer teşkil etmiştir. Teknolojiye, çevreye duyarlı yatırımlarıyla, 40 bini aşan istihdamıyla, 2 milyar dolara varan ihracatıyla ve geliştirdiği her türlü endüstriyel yatırımlarla Türk sanayisinin ve kalkınmasının öncü dinamolarından birisi olmuştur. Bundan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından AOSB'de faaliyet gösteren ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "İSO 500" ile "İSO İkinci 500" listelerine giren toplam 32 firmaya, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" listesinde yer alan 16 firmaya ve duayen sanayicilere plaket verildi. Törenin sonunda sanatçı Zara konser verdi.

 

Törene milletvekilleri, iş insanları ve kent protokolü ile kalabalık bir davetli grubu katıldı. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 25 4 4 73 26 79 +47
2 Fenerbahçe 33 23 5 5 82 39 74 +43
3 Beşiktaş 34 22 4 8 70 31 74 +39
4 Adana Demirspor 33 18 6 9 70 41 63 +29
5 Başakşehir FK 33 15 10 8 45 34 53 +11
6 Trabzonspor 33 15 12 6 54 48 51 +6
7 Konyaspor 33 12 8 13 45 36 49 +9
8 Kayserispor 33 15 14 4 54 57 49 -3
9 Fatih Karagümrük 33 11 11 11 69 62 44 +7
10 Alanyaspor 34 11 15 8 52 62 41 -10
11 Kasımpaşa 33 11 15 7 40 52 40 -12
12 MKE Ankaragücü 33 11 16 6 40 47 39 -7
13 Antalyaspor 33 10 15 8 43 51 38 -8
14 Sivasspor 34 10 17 7 44 53 37 -9
15 İstanbulspor 33 10 18 5 40 61 35 -21
16 Giresunspor 33 8 15 10 37 56 34 -19
17 Ümraniyespor 33 6 18 9 44 59 27 -15
18 Gaziantep FK 33 6 20 7 31 63 25 -32
19 Hatayspor 33 6 22 5 19 74 23 -55
Takım O G M B A Y P AV
1 Samsunspor 36 23 4 9 70 26 78 +44
2 Çaykur Rizespor 36 18 4 14 64 35 68 +29
3 Pendikspor 36 19 7 10 65 36 67 +29
4 Bodrumspor 36 18 10 8 55 34 62 +21
5 Sakaryaspor 36 20 14 2 59 47 62 +12
6 Eyüpspor 36 18 10 8 40 30 62 +10
7 Göztepe 36 17 9 10 45 28 61 +17
8 Manisa FK 36 15 10 11 53 47 56 +6
9 Keçiörengücü 36 16 12 8 59 47 56 +12
10 Bandırmaspor 36 15 11 10 55 58 55 -3
11 Boluspor 36 14 12 10 44 46 52 -2
12 Altay 36 11 14 10 45 45 39 0
13 Erzurumspor FK 36 11 16 9 43 48 39 -5
14 Tuzlaspor 36 11 20 5 42 52 38 -10
15 Gençlerbirliği 36 10 18 8 46 55 38 -9
16 Altınordu 36 9 19 8 41 57 35 -16
17 Adanaspor 36 6 23 7 32 76 25 -44
18 Denizlispor 36 7 24 5 35 67 23 -32
19 Yeni Malatyaspor 36 4 25 7 22 81 16 -59
Takım O G M B A Y P AV
1 Kocaelispor 38 25 4 9 73 28 84 +45
2 Bucaspor 1928 38 24 5 9 63 22 81 +41
3 İskenderunspor A.Ş. 38 23 7 8 65 31 77 +34
4 1461 Trabzon FK 38 22 8 8 62 27 74 +35
5 Van Spor FK 38 21 6 11 58 27 74 +31
6 Ankara Demirspor 38 20 7 11 65 32 71 +33
7 Karacabey Belediye Spor 38 19 8 11 55 31 68 +24
8 Fethiyespor 38 16 15 7 59 51 55 +8
9 Zonguldak Kömürspor 38 15 15 8 45 50 53 -5
10 Serik Belediyespor 38 14 13 11 54 43 50 +11
11 Kırşehir FSK 38 12 14 12 49 54 48 -5
12 Kırklarelispor 38 10 12 16 38 35 46 +3
13 Etimesgut Belediyespor 38 11 15 12 43 51 45 -8
14 Kastamonuspor 38 11 17 10 41 47 43 -6
15 Sarıyer 38 10 16 12 46 57 42 -11
16 Uşak Spor 38 8 21 9 37 64 33 -27
17 Balıkesirspor 38 6 22 10 32 76 25 -44
18 Pazarspor 38 4 23 11 29 79 23 -50
19 Adıyaman FK 37 5 24 8 22 70 23 -48
20 Diyarbekir Spor 37 2 26 9 18 79 15 -61
Takım O G M B A Y P AV
1 Yeni Mersin İY 34 19 4 11 49 21 68 +28
2 Belediye Derincespor 34 18 4 12 51 24 66 +27
3 Belediye Kütahyaspor 34 18 5 11 52 34 65 +18
4 52 Orduspor FK 34 19 8 7 54 34 64 +20
5 Nevşehir Belediyespor 34 16 8 10 52 40 58 +12
6 Karaköprü Belediyespor 34 16 10 8 44 32 56 +12
7 Karşıyaka 34 15 10 9 44 28 54 +16
8 Çatalcaspor 34 11 12 11 40 39 44 +1
9 Amasyaspor Futbol Kulübü 34 11 12 11 33 36 44 -3
10 Elazığspor 34 12 16 6 44 53 42 -9
11 1922 Konyaspor 34 11 15 8 42 47 41 -5
12 Hacettepe 1945 34 9 16 9 41 50 36 -9
13 Ağrı 1970 Spor 34 8 14 12 23 39 36 -16
14 Edirnespor 34 10 19 5 35 45 35 -10
15 1954 Kelkit Bld.Spor 34 7 13 14 25 35 35 -10
16 Yomraspor 34 7 14 13 36 42 34 -6
17 Eskişehirspor 34 6 20 8 39 69 26 -30
18 Şile Yıldızspor 34 5 18 11 29 65 26 -36
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 30/05/2023 Alanyaspor vs Kasımpaşa
 30/05/2023 Fatih Karagümrük vs Kayserispor
 30/05/2023 Fenerbahçe vs Antalyaspor
 30/05/2023 Giresunspor vs Trabzonspor
 30/05/2023 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 30/05/2023 MKE Ankaragücü vs Galatasaray
 30/05/2023 Sivasspor vs Konyaspor
 04/06/2023 Adana Demirspor vs Başakşehir FK
 04/06/2023 Galatasaray vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/05/2023 Manisa FK 1 - 5 Pendikspor
 21/05/2023 Çaykur Rizespor 0 - 0 Altınordu
 21/05/2023 Bodrumspor 1 - 1 Göztepe
 Hük. Adanaspor 0 - 3 Samsunspor
 Hük. Yeni Malatyaspor 0 - 3 Denizlispor
 21/05/2023 Bandırmaspor 1 - 1 Gençlerbirliği
 21/05/2023 Eyüpspor 2 - 1 Keçiörengücü
 21/05/2023 Erzurumspor FK 2 - 0 Boluspor
 20/05/2023 Altay 3 - 1 Tuzlaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/05/2023 Zonguldak Kömürspor 3 - 1 Pazarspor
 20/05/2023 Kastamonuspor 3 - 2 Kırşehir Futbol Spor Kulübü
 Hük. Adıyaman FK 0 - 3 Fethiyespor
 Hük. Diyarbekir Spor 0 - 3 Bucaspor 1928
 20/05/2023 Van Spor FK 8 - 0 Balıkesirspor
 20/05/2023 İskenderunspor A.Ş. 5 - 1 Uşak Spor
 20/05/2023 Etimesgut Belediyespor 2 - 0 Serik Belediyespor
 20/05/2023 1461 Trabzon FK 2 - 0 Kırklarelispor
 20/05/2023 Karacabey Belediye Spor 2 - 0 Sarıyer
 20/05/2023 Ankara Demirspor 1 - 0 Kocaelispor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/05/2023 1922 Konyaspor 4 - 1 Hacettepe 1945
 20/05/2023 Belediye Kütahyaspor 4 - 1 1954 Kelkit Bld.Spor
 20/05/2023 Edirnespor 6 - 2 Şile Yıldızspor
 20/05/2023 Belediye Derincespor 3 - 0 Karaköprü Belediyespor
 20/05/2023 52 Orduspor FK 2 - 1 Amasyaspor Futbol Kulübü
 20/05/2023 Elazığspor 0 - 4 Karşıyaka
 20/05/2023 Nevşehir Belediyespor 3 - 2 Eskişehirspor
 20/05/2023 Yeni Mersin İdman Yurdu 5 - 1 Yomraspor
 20/05/2023 Çatalcaspor 2 - 0 Ağrı 1970 Spor
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI